Earth Run: Izvještaji

Earth Run Rijeka
Tri četiri pljusak

"Tri četiri Earth Run" i Earth Run Rijeka je startala.Možda je gospodion Lores Agotić iz gradskog poglavarstva bio krivo shvaćen kad je pokrenuo trku, jer je s trkom startao i pljusak. Teško je izbjeći kišu, a nećemo se iznenaditi ni ako nas do kraja dana bude pržilo sunce.

Kiša nije spriječila domaću maratonsku legendu Šarćevića zvanog Šarac da se priključi Ivanu Jelaviću i Saši Radotiću u prvim kišnim satima Trke.

Petar Pilato, glavni organizator riječke avanture kaže kako kiša ne predstavlja veliki problem za trčanje, ali bi ipak volio da prestane. Sunce bi na Korzo dovelo i publiku i priliku da im prenesemo ekološke poruke.

Danas promoviramo NP Risnjak, a dio Green Teama su i vrijedne djelatnice tog nacionalnog parka.

Uživo s terena

21.04

Još jedan ulazak u cilj - sa zastavom u visoko podignutim rukama.

Od Rijeke smo očekivali mnogo. "Rijeka mora biti prekretnica" - stalno je ponavljao Ivan. Da, morali smo prevladati krizu, i psihološku i organizacijsku, uzrokovanu velikom neizvjesnošću oko održavanja europske trke.

Poseban duh Rijeke, prelijep ambijent gradskog Korza, puno otvorenih i dobronamjernih ljudi, kiša koja nas nije pokolebala, a potom i sunce koje nas je nagradilo, svakako su učinili svoje. "To je to!" Zaključio bi Ivan na kraju trke, ispunjen novim zanosom i s nestrpljenjem u očekivanju sljedećeg Earth Runa. Barem dijeliću takvog pozitivnog podstreha na marketinškom polju nadaju se i organizatori Earth Runa Europe.

Što nam donosi sedmi tjedan i Earth Run Sisak?

 

16.00

Saša Radotić je odradio i svoj fizioterapeutski zadatak - izmasirao je Ivana, nakon čega su zajedno nastavili nizati kilometre.

E da, kiša je prestala, vratili su se prolaznici, Ivan je poletio...

 

15.00

Ivan je na pola puta. 6 sati i 52 km trčanja. Kiša je padala čitavo vrijeme. Korzo kao Korzo - uvijek ima prolaznika i šetaća, ali bi svi bili užurbani i u nastojanju da se što prije sklone od kiše. To više im je pažnju privlaćio "ludi" trkač koji prkosi vremenu. "Gle, on još uvijek trči!", komentirali bi oni koji bi se vratili na Korzo.

Da, teško je povjerovati da se netko izlaže tolikim naporima, u nemogućim vremenskim uvijetima, a nitko ga na to ne tjera, niti ga itko za to plaća.

A zašto ono on trči?

Earth Run je trka za nacionalne parkove, za zaštićenu prirodu i onu koja bi trebala biti zaštićena. Earth Run je trka kojom pokazujamo da ne postoje granice u zaštiti prirode kao ni granice u ljudskim mogućnostima, odlučnosti i ustrajanosti u ostvarivanju plemenitih ciljeva. Ivan Jelavić je ambasador udruge Planet Zemlja koji vlastitim primjerom dokazuje snagu i neuništivost ljudske volje. On svojim trčanjem apelira na građane da svoju energiju usmjere na kreiranje i ostvarivanje pozitivnih promjena.

No comments