Putopisi:

Nastavak velike ekološko-športske manifestacije Earth Run Europe 2013.


Nakon uspješno održane prve trke na Mljetu,  krećemo u realizaciju sljedeće ultramaratonske trke. Udruga Planet Zemlja poziva na sudjelovanje u drugoj od osam dvanaestsatnih ultramaratonskih trka Earth Run Hrvatska. Trka će se održati u Varaždinu, na šetalištu Vatroslava Jagića, sa startom u subotu,  13. 4. u 8.00 sati, a završetkom u 20.00 sati.

U suradnji s gradom Varaždinom organiziran je dolazak djece iz lokalnih sportskih klubova –

ponajprije iz atletskog kluba Veteran Varaždin.

 Ponavljamo kako za sudjelovanje u trci nije potrebna prethodna najava niti posebne vještine, svatko se može priključiti i trčati u svojem tempu i sukladno svojim sposobnostima. Trka nije natjecateljskog karaktera.

Cijelu trku će i ovoga puta istrčati Ivan Jelavić, poznati hrvatski maratonac i dragovoljac Domovinskog rata. Ivanu ove 12 satne trke služe kao dobra priprema za veliki pothvat koji ga očekuje. Naime, on će nastojati istrčati svih 2700 km trke Earth Run Europe i to u 27 dana. Svakodnevno će trčati prosječno 101 km.

Earth Run Hrvatska obuhvatit će osam trka u osam gradova, a svaka trka će biti posvećena jednom hrvatskom nacionalnom parku.

Drugom ultramaratonskom trkom, za koju je odabran grad Varaždin, promoviramo nacionalni park Kornati koji je partner u ovoj akciji. Sudionici trke će se na promotivnom štandu imati prilike informirati o jednom od najljepših arhipelaga u svijetu – Kornatima.

 

Podigli smo prašinu

Projekt Earth Run Europe 2013 privukao je pažnju javnosti već na samom početku  -  održavanjem prve trke na Mljetu i popratnom ekološkom akcijom čišćenja plaža na tom otoku, koji je izložen zagađenju otpadom kojeg iz susjednih zemalja donose morske struje.  Očekujemo značajan odaziv medija i tijekom sljedećih planiranih trka.

No comments