Earth Run: Izvještaji

Earth Run Sisak

Još jedna lijepa trkačka priča odigrala se u subotu, 18. svibnja u Sisku.Sedmu Earth Run trku udomio je Supernova centar Sisak. Bez imalo subjektivne sklonosti, vrijedi pohvaliti domaćine. Razlog hvali više je činjenica da je Supernova Sisak Earth Runom proslavila svoj 3. rođendan. Veliki uspjeh Earth Runa je to što smo dobrim primjerom uspjeli pokazati kako se može i treba biti ekološki i sportski orijentiran, čak i u trenucima koji tradicionalno imaju potpuno drugu konotaciju.

Za Ivana Jelavića i prateći Green Team, sedmi je Earth Run bio baš takav kako i zvuči - već sedmi, rutinski. To više je, za gledatelje, ovaj iznimni trkački poduhvat bio spektakl. "Trčati 12 sati bez prekida i to već sedam tjedana zaredom! Pa to je nemoguće!"

Ali moguće je. I s nadnaravnom lakoćom demonstrirao je to Siščanima Ivan.

Uvijeti za trčanje bili su naravno teški. Drugačije teški od svih dosadašnjih trka. Hladan vjetar održavao je relativno nisku temperaturu zraka, dok je sunce pržilo sve što mu se nalazilo u vidokrugu. Na stazi unutar Suopernova trgovačkog parka nije bilo nimalo hlada, tako da je Ivan veliki dio trke trčao s ledom ispod kape.

Kao i obično, Ivan nije trčao sam. Saša Radotić je ponovo nanizao više krugova nego što si je dopustio prije starta. Utrku je pozdravio i pjesmom i trčanjem stari "borac" Earth Runa još od devedesetih godina, Anteša Džomba. Djeca su trčanjem osvajala Earth Run majice, a kao i na svakom rođendanu trku su trčali i klaunovi.

Ekološko-sportska rođendanska animacija

Amicus - epicentar animacije još jednom se pobrinuo za dobru rođendansku zabavu.

Animatori, klaunovi, glumci, kreativne radionice, rođendanski facepainting, predstave, sportske igre, pjesma, zabava, ples i naravno neizbježna rođendanska torta, bili su samo dio bogatog cjelodnevnog programa.

"Pozdrav iz Siska" i "Pozdrav hrvatskim nacionalnim parkovima" piše na razglednicama koju vam šalju Supernova djeca.

Priroda naša ljudsku toplotu treba

Earth Run je inspirirao legendarnog ultramaratonca Džumbu Antešu da napiše pjesmu.

Inače, Džomba je do sad opjevao više od 150 trkača, koji su mu glavna inspiracija. Veliki je prijatelj trčanja i prirode, a u trkačkom svijetu je poznat kao prava dobričina.

Eto, sad smo i opjevani!

No comments