Earth Run: Izvještaji

Tri četiri Earth Run - četvrti put
Earth Run Karlovac - možda najteža do sad

"Tri četiri Earth Run" bile su rijeći kojima je ovog puta Trku pokrenuo predstavnik Supernova centra. Trka je startala je po planu, točno u 9 sati, po idealnom vremenu, bez previše sunca i blagih 22 stupnjeva.

Ivan Jelević se prvim krugom prvi put upoznao sa stazom. Složio se sa Sašom Radotićem da će biti teško, možda teže i od olujnog Mljeta i brdovite Krke? 1100 m kružna staza, s dva prelaska preko ulice, uz zaglušujuću buku susjedne tvornice, uz prometnu cestu i smrad katrana s gradilišta.

No, atmosfera je odlična. Očekivano veliki broj posjetitelja koji se čude, ali mu se dive i podržavaju ga, bodre. To će mu danas biti potrebnije nego inaće.

Sve je u duhu nacionalnog parka Paklenica – parka kojem je posvećana današnja trka. Ivan trči okružen modernim ljudskim tvorevinama, a u mislima su mu zadivljujući kanjoni Velike i Male Paklenice.

Pratimo trku uživo

21.00

Cilj! Još jedan ultramaraton odlazi u povijest. Četvrti u 25 dana, drugi u istom tjednu. Veliki sportski uspjeh kojim Ivan pokazuje da je spreman za Europu.

Okrećemo se budućnosti, najprije prema Osijeku već 04. svibnja.

 

19.15

Stotka je pala. Za one koji nisu upućeni u odnose kilometara i vremena, prevodimo: Ivan je za 10 sati i 15 minuta istrčao 100 km - to je značajan natjecateljski rezultat, a na ovakvoj revijalnoj trci to je gotovo ludost.

S nestrpljenjem očekujemo zadnjih sat vremena.

 

16.30

Krugova 71, kilometara 78 i još više. Na djelu se odigrava ono o čemu smo jučer pričali - Ivan voli teške staze i teške uvijete. To mu je dodatna motivacija. Sve je to bilo jasno u teoriji, međutim, pretpostavljali smo da se radi o subjektivnom doživljaju koji u konačnosti nema utjecaja na rezultat tj. prijeđene kilometre. Sada se pokazuje da se kilometri vrte "k'o na ringišpilu", a uvijeti teški.

Nakon što je prvu polovicu dana imao trkačko društvo, sada je Ivan poželio samoću. Zavukao se u sebe i svoj mir, i trči - istim tempom kao na startu. I to je postalo uobičajeno - nakon masaže na polovici dana (hvala Mirjana) i prilike da se javi svojim najmilijima te ih uvjeri kako nepotrebno brinu, slijedi nekoliko sati meditativnog trčanja i pripremanja za finiš. Kako li će tek to izgledati?

Nakon kratke stanke na poziciju su se vratile i animatorice Amicusa. U prvom trosatnom bloku vodile su djecu u izradi divovskih razglednica "Pozdrav iz Karlovca" i "Dobrodošli u Paklenicu". Sada samo što nisu počele sportske igre.

 

11.45

30 krugova i 33 km za 2 sata i 45 minuta. Za nepovjerovati! Za svaki slučaj smo još jednom izmjerili stazu jer nikako ne želimo biti nevjerodostojni. Da, 1100m plus minus koji metar.

 

11.00

Istrčao je 23 kruga i 25300 m. I sam ne mogu vjerovati dok ovo pišem. Opet prebrz start. No, ovog puta više nema brige - sada je to već postalo uobičajeno i provjereno.

Počeo je i animacijski program. Animatorice iz Amicusa nisu samo potpora Ivanu, već su i velika radost okupljenoj djeci.

Počeli su se okupljati i maratonci, stari prijatelji Planeta i Earth Runa.

No comments