Trcanje: Sport i ekologija

Humanitarna strana sporta
Biciklist i dobrotvor: Filip Turk

Biciklist Filip Turk (21) poznat je po svojim nesebičnim pothvatima humanitarne naravi u cilju prikupljanja novca osobama oboljelima od rijetkih bolesti.Turk je odlučio napraviti humanitaran ultramaraton kako bi pomogao u prikupljanju novca za Samoborca Morena Gollnera koji boluje od tumora na mozgu te su mu skupi ljekovi i alternativa
iz Ljubljane bili jedina nada. Filip se odlučio na ultramaraton kroz Hrvatsku koji je trajao 6 dana. Pretrčao je od Samobora do Osijeka te odvozio bicikl od Osijeka do Dubrovnika.

Akcija: Biciklom oko Hrvatske

Još jedan biciklistički maraton pod vodstvom Filipa započet je 12.10.2012., s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć štićenicima udruge Debra, oboljelima od bulozne epidermolize. Ruta dugačka čak 2.800 kilometara poslužila je kao cilj osvješćivanja javnosti o ovoj rijetkoj i teškoj bolesti.


Cilj ove humanitarne akcije je osvijestiti javnost o buloznoj epidermolizi, rijetkoj i vrlo teškoj genetskoj bolesti koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila, te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevnica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći,njezi i pratnji drugih osoba.

Tko je Filip Turk?

Datum rođenja:  03.12.1990.
Klub: BBK “Šišmiš”
Natjecateljska disciplina: Cross country, Brdski biciklizam

Sažetak rezultata u biciklizmu:

Prvak Hrvatske 2009. u kategoriji U23
Prvak Hrvatske 2010 – seniori
Prvak Hrvatske 2011 – seniori
Europsko prvenstvo 2011- 48 mjesto
Prvak Hrvatske 2012 – seniori

Trenutno 157-ti biciklist na svjetskoj biciklističkoj rang listi. Višegodišnji hrvatski reprezentativac.

| 20.11.2018. 17:40
Dostava brzom poštom. Diskrecija zagarantovana. Narudžba PORUKOM na 062153000 : Titan Gel – ime, adresa, telefon. Titan Gel reviews. Titan Gel gdje kupiti, cijena u ljekarnama. Mnogi se muškarci žale na seksualni živo – uistinu, mnogi s vremenom