Earth Run: Najave

Earth Run Osijek
12 sati za NP Sjeverni Velebit i vatrogasce

Na dan zaštitnika vatrogasaca, Sv. Florijana, 04. svibnja, održati će se peti dvanaestsatni ultramaraton Earth Run Hrvatska.Nakon uspješno održanih Trka na Mljetu, Varaždinu,  Krki i Karlovcu, peti domaćin Earth Runa je Osijek.

Trka je posvećena Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, a udruga Planet Zemlja,organizator projekta, posebno je ponosna na činjenicu da će se Trka u jednom dijelu stopiti s malim maratonom „Osječki vatrogasni cener“ – utrkom građana na 10 km. Vatrogasna zajednica od iznimnog je značaja za zaštitu prirode, a bez potpore Hrvatske vatrogasne zajednice prvih nekoliko Earth Run trki, još davnih devedesetih godina, ne bi bile održane.

Poziv na sportsko i ekološko druženje

Udruga Planet Zemlja poziva građane na sportsko i ekološko druženje s Earth Runom i Ivanom Jelavićem. Njemu je to peti ultramaraton u 32 dana, što je izuzetan poduhvat, te će mu bodrenje i svaki drugi oblik potpore biti više nego potrebni.

Sportašice i sportaši, rekreativke i rekreativci, ljubitelji kretanja, profesionalni i dobrovoljni vatrogasci, i simpatizeri vatrogastva u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, pozvani su da se pridruže i „Osječkom vatrogasnom ceneru“, utrci na 10 km u organizaciji JPVP Grada Osijeka, Vatrogasne zajednice Osječko - baranjske županije i Maraton kluba Sokol iz Osijeka.

Obje trke odvijat će se na kružnoj stazi koja prolazi osječke mostove i dio uz rijeku Dravu po šetnici popularno nazvanoj Osječka promenada.

Earth Run Osijek starta u subotu,  4.svibnja u 7.00 sati, a završava u 19.00 sati. Start „cenera“ je u 11.00 sati kod Veslačkog kluba IKTUS.

Moramo činiti više

Projekt Earth Run Hrvatska privukao je pažnju javnosti već na samom početku  -  održavanjem prve trke na Mljetu i popratnom ekološkom akcijom čišćenja plaža na tom otoku, nadalje trke u Varaždinu, u NP Krku te posljednja u nizu trka u Karlovcu pokazale su iznimnu zainteresiranost javnosti za ovaj project i za ekološke problem današnjice. U razgovoru sa znatiželjnim prolaznicima pri trkama, saznali smo kako je učestalo mišljenje da se ne čini dovoljno kako bi se zaštitila naša najveća bogatsva, bogatsva prirode. Očekujemo značajan odaziv medija i tijekom sljedećih planiranih trka.

| 09.06.2021. 8:12
Earth Run - 12 sati za NP Sjeverni Velebit i vatrogasce <a href="http://www.gwl0pt161qx94rx5h4pyv7t49yv95958s.org/">aqggfzhtzcm</a> [url=http://www.gwl0pt161qx94rx5h4pyv7t49yv95958s.org/]uqggfzhtzcm[/url] qggfzhtzcm http://www.gwl0pt161qx94rx5h4pyv7t49
| 22.02.2021. 1:43
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/">Amoxicillin</a> bzh.fisf.earth-run.com.ewc.gv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
| 22.02.2021. 1:10
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Buy Amoxicillin <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/">Amoxicillin No Prescription</a> caz.zxwv.earth-run.com.mno.hb http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/