Earth Run: Korak po korak

Earth run Hrvatska - Mljet
Earth Run je počeo
Planet Zemlja je uspješno započela promociju ekološko-športske manifestacije Earth Run Europe 2013.

U utorak, 02. travnja, na otoku Mljetu, održana je prva u nizu od 8 12 satnih trka, posvećenih hrvatskim nacionalnim parkovima. Start Trke obilježilo je olujno nevrijeme koje legendarnog Ivana Jelavića nije spriječilo da se upusti u još jednu igru s prirodom. Na žalost, zbog kiše koja je lijevala, izostao je planirani doček u Babinom polju. Ipak, djeca nisu bila uskraćena za doživljaj Trke, s obzirom da je Ivan dotrčao do škole i obratio im se kratkim motivacijskim govorom. Trka je trajala od 8 sati i dvadeset minuta do 20 sati i dvadeset minuta. Za punih 12 sati Ivan je istrčao ukupno 104 km. Nakon 8 sati strahovitog nevremena, sunce je nakratko potjeralo oblake. Do kraja dana oblaci su ipak nadvladali te su zadnji kilometri protekli slično početku.
Organizator je u nekoliko navrata bio u iskušenju prekinuti trku, no Ivan je bio nezaustavljiv. Osmijehom koji nije skidao s lica dokazivao je kako je ovo samo početak te kako planira i dalje pomicati granice ljudske izdržljivosti. U lipnju ga čeka 100 km svaki dan, 27 dana, a do tada još najmanje 700 km u 7 dana. «To nije trka, to je prava avantura» zaključio je simpatični ultramaratonac, koji je hrvatskoj javnosti već otprije poznat po svojim maratonskim manifestacijama, uglavnom humanitarnog karaktera.
Ovaj događaj popratili su brojni mediji, a organizator projekta Ervin Poljak izjavio je kako je vrlo zadovoljan odazivom na prvu trku te kako vjeruje da će projekt uspjeti zahvaljujući građanima i medijima koji su prepoznali važnost očuvanja okoliša i jačanja ekološke svijesti, a u skladu s time i potencijal ovog projekta.
No comments