Earth Run: Izvještaji

Prenosimo uživo
Earth Run Varaždin

Točno u 8 sati startala je druga od osam.Mjesto radnje, Varaždin, predivan park Vatroslava Jagića, pjesma probuđenih ptica i zvona obližnje crkve. Vrijeme idealno, bez vjetra, bez kiše, bez bure i oluje. Danas nas priroda nagrađuje za hrabrost i odlučnost kojom se Ivan Jelavić borio na Mljetu prije 10 dana.

Kako ga usporiti!?

20.01

Ivan je ušao u cilj. Nakon 12 sati i 2 minute trčanja. Nešto manje od 100 km i ispunjen još jedan veliki zadatak.

Na cilju Ivan je rekao: "Ovo je bilo za Kornatske dečke. Čitavu trku sam mislio na njih." Zahvalio se i gradu Varaždinu na prekrasnom domaćinstvu i jedinstvenom ambijentu kao i nacionalnom parku Kornati koji je također omogućio održavanje današnje trke, a radost ostvarenja cilja podijelio je s vjernom ekipom od kojih je posebno naglasio Petra, Sašu, Mirjanu, Tanju i fotografa Nenada.

Slijedi brzo pakiranje pa na put. Već razmišljamo o sljedećoj trci koja bi trebala biti u Zagrebu. Kažemo trebala, s obzirom da još uvijek čekamo da nam se otvore gradska vrata.

Sviježe fotografije nalaze se na http://www.planet-zemlja.hr/razmjena_datoteka.php.

 

19.00

Skoro pa gotovo. Još samo jedan sat. Kilometražom smo podbacili ako je to uopće moguće na ovakvom podvigu. Hvatamo stotku do kraja i nadamo se da ćemo uspjeti. Ivan je u svom završnom elementu. Krenuo je u finiš koji obićno traje 2 sata. 

Kiša je nakratko zaprijetila ali, kako nam se čini, trebala bi nas zaobići. 

Sad smo u fazi kad nam ljudi ne vjeruju da Ivan trči već 11 sati - ne zamjeramo im. 

Kao organizator smo riješili i još jednu dvojbu oko duljina kruga na kojem se trči - 490 m provjereno na nekoliko načina.

Još 1 sat!

 

14.03

Usporili ga! Uspjeli smo ga nagovoriti na masažu. Mirjana Grgurić, službena psiho i fizio terapeutkinja, opustila je Ivana ekspresnom masažom. Ivan trči dalje bez ikakve krize. Pola je prošlo, a vrijeme sve bolje i bolje. 

Oko Ivana se okuplja i sve više prijatelja maratonaca.

 

12.35

Istrčan je maraton. Problem s raskrvavljenim prsima se stabilizirao.

Trci svjedoći sve veći broj varaždinaca.

 

11.05

Ivan je u četvrtom satu trke. U prva 3 sata istrčao je točno 28900 metara. Svi se slažemo da je malo prebrz s obzirom da je do kraja još 9 sati. No, njega je nemoguće usporiti. Pokušavao je to Saša Radotić, iskusan ultramaratonac koji danas ima zadatak brinuti o njegovoj fizičkoj spremi no…

Još kad je došla televizija…

 

8.00

Start trke - tek pokoji prolaznik, predstavnici gradskog poglavarstva, medija i zemljani.

Atmosfera je odlična. Varaždin nas je opčarao jedinstvanim duhom.

No comments