Earth Run: Izvještaji

Erath Run – „Pozdrav iz Karlovca“
12 sati za NP Paklenica

„Pozdrav iz Karlovca“ i „Pozdrav Paklenici“ napisano je na divovskim razglednicama koje su izradila djeca dok je Ivan Jelavić trčao dvanaest satnu Earth Run trku u Karlovcu.Uobičajenim odbrojavanjem "Tri četiri Earth Run", Trka je startala po planu, točno u 9 sati, po idealnom vremenu, bez previše sunca i s blaga 22 stupnja. Saša Radotić, Ivanov stručni savjetnik izjavio je kako je staza možda najteža od svih do sad. Možda teža i od olujnog Mljeta i brdovite Krke? 1000 m kružna staza, s dva prelaska preko ulice, uz zaglušujuću buku susjedne tvornice, uz prometnu cestu i smrad katrana s gradilišta.

No, atmosfera je bila odlična. Očekivano veliki broj posjetitelja koji su se čudili, ali se istovremeno i divili i podržavali, bodrili Ivana. Zahvaljujući tome, Ivan je nanizao 12 sati bez ijedne krize.

Dobrodošli u Paklenicu

Trka je održana u duhu nacionalnog parka Paklenica. Djeca su izrađivala ekološke razglednice, animatorice su dijelile promotivne materijale, a slučajni i namjerni posjetitelji, prijatelji Paklenice, prepričavali su dogodovštine s planinarskih izleta po južnom Velebitu. I Ivan je, iako okružen modernim ljudskim tvorevinama, zamišljao kako je okružen zadivljujućim kanjonima Velike i Male Paklenice.

Gdje smo sljedeće subote?

U 21.00 Ivan je utrčao u cilj, a u 21.01 još jedan ultramaraton odlazi u povijest. Četvrti u 25 dana, drugi u istom tjednu. Veliki sportski uspjeh kojim Ivan pokazuje da je spreman za Europu.

Organizator projekta ekološka udruga Planet Zemlja, usmjerava pažnju prema Osijeku, gdje je, već 04. Svibnja, na redu 5. Earth Run Hrvatska.

No comments